Közélet

Ellepte a Netflix stábja a magyar megyeszékhelyet

A nógrádi megyeszékhely a 20. századi Berlin főtereként tűnik majd fel a Netflix új sorozatában.

A Netflix egyik európai filmes stábja lepte el Salgótarján belvárosát – olvasható a Nool.hu cikkében.

A nógrádi megyeszékhely a 20. századi Berlin főtereként tűnik majd fel a Netflix új sorozatában, amely várhatóan jövő tavasszal kerül az online videótárba. A hétfői forgatási napon sikerült kicsit belesni a kulisszák mögé.

Kisebb fajta káosz alakult ki hétfő délután Salgótarján belvárosában, ugyanis egyik pillanatról a másikra havazni kezdett a Múzeum tér környékén.

Azonban minél közelebb érnek a Dornyay Béla Múzeumhoz, a járókelők számára annál világosabbá válhat, hogy nem egy furcsa időjárási jelenségnek lehetnek a szemtanúi, hanem egy filmforgatás kellős közepébe csöppentek.

Szalagokkal zárták le és leállították a gyalogos közlekedést hétfő délután a Múzeum téren és a városháza környékén, ahol mindössze egy szalag választotta el Salgótarjánt az egykori berlini főtértől.

Az épületeken német feliratok látszódtak, előttük pedig hatvanas-hetvenes évekbeli ruhákat viselő színészek sétáltak, miközben

a stábtagok serényen gyártották a műhavat, a hangosbemondóból pedig már hallatszott a vezényszó: Action! azaz Felvétel!

Az online portál információi szerint a kordonok mögött a Netflix egy új német sorozatának a jelenetét forgatták, amely egy cég valós történetét tárja majd a nézők elé. Az operatőr, a rendező, a látványtervező, a sminkes és a színészek mind német állampolgárok voltak, a stábmunka nagy részét magyarok végzik, jó néhány helyi statiszta közreműködésével.

Fotó: Nool.hu/Youtube

Várkonyi Gáspár a forgatási helyszínekért felelős menedzser a portálnak azt is elárulta, hogy

a koronavírus helyzet miatt Németországban nem tudták tovább folytatni a sorozat forgatását, így esett a választás Magyarországra, azon belül pedig a fővárosra és a megyeszékhelyre,

amely építészeti jellemzői alapján megállja a helyét a korabeli berlini főtérként.

A sorozatban várhatóan 2021 márciusában vagy áprilisában láthatjuk viszont Salgótarjánt a Netflix felületén. Jelenleg az utolsó jeleneteket forgatják – tudta meg a Nool.hu újságírója Várkonyi Gáspártól, aki több kulisszatitkot már nem tudott elárulni a titoktartási kötelezettsége miatt.

forgatás Netflix stáb sorozat Berlin Salgótarján
Kapcsolódó cikkek