Közélet

Bizonytalan a Sziget jövője

Európa egyik legnagyobb fesztiváljának alapítója nem túl optimista a jövőt illetően.

Egyelőre nem látszik, hogy jövőre meg lehet-e már tartani a nagyfesztiválokat

– mondta Gerendai Károly a Forbesnak adott interjújában. Az üzletember szerint a hazai közönségnek szóló kisebb fesztiválokat már jó eséllyel meg lehet tartani, de azt még nem lehet megígérni, hogy a nemzetközi közönséget vonzó nagy eseményeket is meg lehet tartani a következő nyáron.

Gerendai hozzátette, ezeknél a rendezvényeknél fontos tudni előre a látogatottságot, hogy mennyit lehet költeni, márpedig ez eddig mindig a jegyelővételen múlott.

Fotó: Földi D. Attila / VG

„Most el sem tudtuk indítani a jegyelővételt, és február-márciusig nem is lesz értelme elindítani, mert senki sem tud semmit előre a nyárról.

Nagy kérdés, hogy akkor szabad-e egyáltalán belevágni egy több mint tízmilliárdos költségvetésű rendezvénybe” – mondta. Szerinte legkésőbb márciusig születhet döntés arról, lesz-e Sziget fesztivál. Ha akkor azt látják, hogy meg lehet hirdetni, akkor, úgy véli, egy visszafogottabb költségvetéssel, de van értelme gondolkodni benne.

A Szigetre 4 millió euró hitelt vettek fel, Gerendai úgy számol, hogy idén közel félmilliárd forintot áldozott fel magánvagyonából a cégei megmentésére.

Ezekben a költségekben egyik legújabb vállalkozása, a Lupa nincs benne: a strandot „nem bevivős” cégnek nevezte – sőt az idei szezon jegyárbevétel szempontjából még jobban is alakult, mint az eddigiek.

Sziget koronavírus Gerendai Károly
Kapcsolódó cikkek