Közélet

Újabb 197 milliárd jut járványkezelésre

Kormányrendelet formájában a központi kórházi integrált gazdálkodási rendszerrel (KKIGR) kapcsolatos szabályozás is megjelent a Magyar Közlönyben.

Újabb hatalmas összeggel 197,1 milliárd forinttal megemelték a 2021-es járvány elleni védekezés alapot- derül ki a Magyar Közlönyből.

Emellett megjelent kormányrendelet formájában a központi kórházi integrált gazdálkodási rendszerrel (KKIGR) kapcsolatos szabályozás is.

Az új rendszer lett a közfinanszírozott intézmények gazdálkodási feladatainak, valamint az ezen feladatok irányításának, felügyeletének ellátását támogató, központi kórházi integrált gazdálkodási rendszer.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) fenntartásába tartozó fekvőbeteg-szakellátó intézmények kötelesek a gazdálkodási tevékenységük ellátása során az alapinfrastruktúrán futó, részükre biztosított gazdálkodási rendszer kizárólagos használatára. Az intézmények április elsejétől kötelesek ezt a rendszert használni és az adataikat migrálni kell a Kormányzati Adatközpontba legkésőbb 2021. június 30-ig.

Fotó: Pixabay

Kormány tagjainak feladat- és hatásköre pedig kiegészült egy újabb paragrafussal, mely szerint az emberi erőforrások minisztere az egészségügyért való felelőssége keretében az ágazati szintű döntések meghozatalának előkészítése, támogatása érdekében egészségügyi ágazati adatelemző központot működtet.

Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó kórház koronavírus járvány
Kapcsolódó cikkek