Közélet

Bűnrészességgel vádolják Benzemát a szexvideós zsarolásban

2015-ben letartóztatták Karim Benzemát, a Real Madrid francia válogatott csatárát.

Karim Benzemát, a Real Madrid francia labdarúgóját zsarolási kísérletben való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt.

A versailles-i ügyészség csütörtöki bejelentése szerint a 33 éves csatáron kívül további négy vádlottja van a büntetőügynek.

A tárgyalás kezdetének időpontját még nem határozták meg.

Ez a döntés éppen annyira abszurd, mint amennyire kiszámítható volt – mondta Sylvain Cormier, a futballista ügyvédje, aki szerint védence üldöztetésnek van kitéve.

Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Az 52-szeres francia válogatott Mathieu Valbuena 2015 júniusában tett panaszt, mert egy ismeretlen felhívta, és közölte vele: birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy elrendezését javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival.

A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette: határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, és azóta is tagadja, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. A csatár a Real Madridban több mint 250 gólt szerzett, és a többi között négy Bajnokok Ligáját, valamint három spanyol bajnoki címet nyert a királyi gárdával.

Karim Benzema zsarolás szexbotrány labdarúgás Real Madrid
Kapcsolódó cikkek