Közélet

Virtuális keretek között megnyílt az Educatio kiállítás

A diákoknak február 15-ig kell eldönteni, hogy melyik intézmény, mely szakán szeretnének továbbtanulni.

Rendhagyó módon rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, a világjárvány miatt az online térben tájékozódhatnak a felsőoktatásba készülő diákok. Idén is több száz kiállító és felsőoktatási intézmény hallgatói-, oktatói vesznek részt az expón és adnak információkat a képzésekről, az intézmények diákéletéről, a kollégiumi elhelyezésről, és a tanulmányokat követő jövőképről is.

A felsőoktatásban ma a legfontosabb a megbízhatóság, a minőség, a biztonság, és a kiszámíthatóság

– mondta Bódis József, az Innovációs és Technológia Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a esemény online megnyitóján. Hangsúlyozta: a felsőoktatás a távolléti oktatás időszakában a rugalmasságról adott tanúbizonyságot. Az interaktivitás most sem marad el a szervezők megoldották, hogy a leginkább diákbarát legyen a szakkiállítás.

Fotó: Educatio Kiállítás Facebook

A virtuálisan jelenlevő intézmények arra törekednek, hogy a magyar diákok a nemzetközi összevetésben is versenyképes tudásra tegyenek szert,

tanulmányaik végeztével, az egyetemeken korszerű körülmények között tanulva értékes diplomát kaphassanak. A hazai felsőoktatás nemzetközi versenyképességének, oktatási színvonalának fejlesztésével Magyarország regionális tudásközponttá vált – mondta az államtitkár. Hozzátette: éppen ezért bővítik a hazai és külföldi ösztöndíjak rendszerét is, hiszen a felsőoktatás nemzetköziesítése az értékállóságot szolgálja. A felsőoktatásban zajló modellváltással kapcsolatban megjegyezte, hallgatóbaráttá válnak az intézmények, a szemléletváltás során modern, nemzetközi szinten versenyképest tudást nyújtó intézmények jönnek létre. Hangsúlyozta: a képzési és oktatás struktúra változatlan marad, biztosított az államilag finanszírozott oktatás lehetősége.

Ez az időszak minden felvételiző számára izgalmas

– mondta Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke. A diákoknak február 15-ig van idejük eldönteni, hogy melyik felsőoktatási intézményt jelölik meg. Hangsúlyozta, a felsőoktatás egy rugalmas ökoszisztéma, nem kell megijedni attól, ha valaki nem a számára éppen megfelelő szakon kezdi el a tanulmányait, hiszen van lehetőség a változtatásra. A HÖOK elnöke minden ambiciózus diákok arra biztatott, hogy adja le jelentkezését a felsőoktatásba.

Educatio Kiállítás HÓOK egyetem felsőoktatás
Kapcsolódó cikkek