Közélet

A Honvédkórházban tízből kilenc dolgozót már beoltottak

A főigazgató nagyon nagy segítségnek nevezte, hogy az oltás miatt mindenkit be tudnak osztani a megfelelő munkára, amire szükség is van.

Bőven 90 százalék felett van az egészségügyi dolgozók átoltottsága a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, így a koronavírus miatt hiányzások száma drasztikusan csökkent, sőt szinte nulla bizonyos osztályokon – mondta Wikonkál Norbert Miklós, az intézmény főigazgatója pénteken.

A főigazgató nagyon nagy segítségnek nevezte, hogy az oltás miatt mindenkit be tudnak osztani a megfelelő munkára, amire szükség is van, hiszen elkezdődött a harmadik hullám.

Fotó: VG

Jelezte azt is, hogy már az oltási terv szerint második, harmadik ütembe sorolt idős civileket oltják az intézményben, és rengetegen érkeznek hozzájuk.

A kórházban Szputnyik és Pfizer-vakcinát használnak; a következő három napban 1100 orosz és több mint 2000 Pfizer-vakcinával oltanak majd – mondta az igazgató.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

vakcina koronavírus oltás Honvédkórház
Kapcsolódó cikkek