Közélet

Nem vásárolt földet Rogán Antal felesége

Rogán Antal a Magyar Nemzetnek cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket miszerint felesége földet vásárolt volna.

Január 31-én minden országgyűlési képviselő leadta aktuális vagyonnyilatkozatát. Így tett Rogán Antal is, akinek nyilatkozatából kiderült, hogy újra megnősült. Negyvennyolc óra elteltével a baloldali sajtóban számos cikk jelent meg, ami szerint a miniszter felesége a családjával együtt földbirtokos lett. Arról is írtak, hogy a földvásárlást a Budapest Bank kedvezményes hitellel, alacsony önrésszel finanszírozta. A cikkek megjelenés után heves támadások indultak a baloldali pártok részéről a bank, Rogán Antal és a felesége ellen.

A miniszter a Magyar Nemzetnek cáfolta a híreket.

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni

– mondta

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Sem a feleségem, sem a családja nem kíván közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra

– tette hozzá a miniszter.

A Budapest Bank eddig a banktitok miatt nem nyilatkozhatott. A bankokat ugyanis köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. A család az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így a bank ma a nyilvánosság előtt is cáfolta a megjelent cikkeket.

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve.

Ezt a baloldali újságírók is világosan láthatták, ennek ellenére a nyilvánosságot félrevezetve tényként kezelték a hírt, hogy a miniszter házastársa és annak családja óriási földbirtok tulajdonosa lett.

A Magyar Nemzet információi szerint a sokat idézett szerződés soha nem ment teljesülésbe, a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket. Rogán Antal feleségének szülei ügyvédet bíztak meg az álhírek cáfolatával. Az ügyvéd a lap kérdésére elmondta, hogy ma a sajtótörvény alapján helyreigazítást kezdeményeznek az érintett baloldali lapoknál és portáloknál.

Rogán Antal
Kapcsolódó cikkek