Közélet

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lett a vakcinagyár

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Debrecen külterületére tervezett vakcinagyárat.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja az ingatlan-nyilvántartás szerinti Debrecen külterület 0204/37 helyrajzi számú ingatlanon, valamint az ezen ingatlanból a telekalakítási eljárásban hozott döntés véglegessé válását követően kialakított ingatlanokon megvalósuló, a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósításával és az azokhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket – olvasható a szerdán megjelent Magyar Közlönyben.

Fotónk illusztráció. Fotó: AFP

A kormányrendelet értelmáben a beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek, illetve a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákra vonatkoznak.

Alapesetben a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyekre vonatkozó ügyintézési határidő 15 nap. A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárások ügyintézési határideje harmincöt nap. A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyekben a szakhatósági eljárásra vonatkozó ügyintézési határidő – ha jogszabály rövidebbet nem állapít meg, valamint a környezetvédelmi és természetvédelmi

szakhatóság eljárása kivételével – nyolc nap.

Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár nemzetgazdasági szempontból kiemelt vakcinagyár
Kapcsolódó cikkek