Közélet

A házi gyermekorvosok is beszállhatnak az oltási programba

A Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete azt kéri a gyermekorvosoktól, hogy kapcsolódjanak be az oltások beadásába.

A Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete (HGYE) azt kéri a házi gyermekorvosoktól, ők is kapcsolódjanak be az oltások beadásába, segítve ezzel a felnőtt praxisban dolgozó kollégáikat.

A HGYE szerdai felhívásában azt szorgalmazza, hogy

a házi gyermekorvosok önkéntesként minél többen vegyék fel a kapcsolatot a környezetükben dolgozó háziorvosokkal, a helyi oltópontok vezetőivel, és az oltási bizottságok irányításának megfelelően vegyenek részt a lakosság beoltásában.

A gyermekorvosok hivatástudata, elkötelezettsége és kollegialitása nyilvánul meg abban a gesztusban, amivel felajánlják önzetlen és szakértő segítségüket annak érdekében, hogy a felnőtt lakosság minél nagyobb hányadát legyünk képesek a lehető legrövidebb időn belül immunizálni és ezzel a koronavírus elleni védettséget a társadalom minél szélesebb része számára biztosítani – írja a HGYE.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A vírus terjedésének visszaszorítása közös érdek és feladat.

A gyermekgyógyászok nemcsak kollégáik munkáját könnyítik meg, de életeket, családokat menthetnek meg most, ha szaktudásukat, képzettségüket használva kiveszik részüket a munkából – írja a közlemény.

Az egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy minél többen, minél hamarabb megkaphassák a koronavírus elleni védőoltást. A jelenlegi járványhelyzetben a háziorvosokra rendkívüli terhelés nehezedik; a betegforgalom jelentős növekedése mellett a védőoltások beadásának szervezése, adminisztrációja és kivitelezése a praxisok számára valódi embert próbáló feladat – írják.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

vakcina házi gyermekorvos Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesülete oltási program
Kapcsolódó cikkek