Közélet

Nem készültek székkel Ursula von der Leyennek Törökországban

A diplomáciai találkozót pár pillanatra megakasztotta, hogy a szervezők csak két széket helyeztek el, amelyekre Erdoğan és Michel ült le.

Egy kellemetlen protokollincidens akasztotta meg az vezetőinek, Ursula von der Leyennek és Charles Michelnek a tárgyalását Törökország elnökével, Recep Tayyip Erdoğannal – adta hírül a Mandiner.

A diplomáciai találkozó szervezői ugyanis csak két széket helyeztek el, amelyekre Erdoğan és Michel ült le. Így Ursula néhány kellemetlen pillanat után csak az oldalra elhelyezett kanapén tudott helyett foglalni.

Amikor az Európai Bizottság elnöke, az Európai Tanács elnöke és Törökország elnöke a tárgyalásokhoz készülődve helyet foglalt a sajtófotók után, szembesültek azzal a helyzettel, hogy az európai oldalra is csak egy széket helyeztek Erdoğannal szemben, amelyre Charles Michel ült. Így Ursula von der Leyen csak az oldalt elhelyezett kanapén tudott helyett foglalni, miután Michel nem adta át a helyét.

A váratlan szituáció pár pillanatra megakasztotta a diplomáciai találkozót.

A török fél állítása szerint nem akartak ártani senkinek. Az Európai Unió delegációja előzetesen megfelelőnek találta az előkészületeket, azonban ültetési kérdésekben nem egyeztettek.

(Címlapkép: Ihr programm/YouTube)

Charles Michel Törökország Ursula von der Leyen Európai Unió találkozó Erdogan
Kapcsolódó cikkek