Közélet

Kattant a bilincs a veszprémi ékszerboltrablón

Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott.

Még tavaly novemberben számolhattunk be egy veszprémi ékszerboltrablásról, amelynek egyik gyanúsítottját a napokban sikerült a rendőrségnek kézre kerítenie. A nyomozók a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően és a szakértői vizsgálatok eredményeként azonosították a 29 éves román férfit – írja a police.hu.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 2020. november 4-én délután egy veszprémi ékszerboltban történt bűncselekmény kapcsán.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták.

Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forint kárt okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül. A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók 2021. május 6-án átvették a külföldi hatóságtól. Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Másik, azonosított társát a rendőrök továbbra is keresik, valamint a további elkövetők felkutatása is folyamatban van.

Az ügy részleteiről online sajtótájékoztató keretében számolt be Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, és Baráth Attila rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető.

(Címlapfotó: police.hu)

Kétszázmillió dollárt szereztek a csalók hamis hitelkártyákkal

Valószínűleg a mostani volt az Egyesült Államok történetében a legnagyobb hitelkártyacsalás. Csalók egy csoportja hamis személyazonosság feltűntetésével több ezer bankszámlát nyitott és így 25 000 hitelkártyához jutott hozzá.

 

vádlott Veszprém rendőrség ékszerrablás bilincs elkövető
Kapcsolódó cikkek