Közélet

A Google szoftverét veti be az angol szövetségi kapitány

A platform több ezer percnyi felvételt és statisztikákat tartalmaz a játékosokról.

Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a Google és az angol labdarúgó szövetség közös, felhőalapú szoftverét is beveti a csapatának összeállításához az Európa-bajnokságra – adta hírül a CNBC.

A platform több ezer percnyi felvételt és statisztikákat tartalmaz a játékosok teljesítményéről, főként a passzok, lövések, személyi hibák és a játékosok mozgását követi.

A szövetségi kapitányra jelentős nyomás nehezedik, mivel az angol focidrukkerek komoly eredményeket várnak a válogatottól az idei kontinenstornán.

Fotó: Shutterstock

Szerencsére egy kifejezetten felhasználóbarát alkalmazás

- mondta az 50 éves szövetségi kapitány az üzleti portálnak.

A Google platformjának célja, hogy a különböző forrásból érkező adatokat egy helyen foglalja össze, ezzel segítve az edzőket a játékosaik teljesítményének a méréséhez.

Általában hetek teltek el addig, amíg a csapattal edzeni tudtak. Az aktuális helyzetben azonban kiemelten fontos, hogy minél hamarabb megkezdhessék a közös munkát. Ebben segít a szoftver.

Az angol válogatott még sosem nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Londonba költözhet az idei BL-döntő Isztambulból

Isztambulból a londoni Wembley Stadionba kerülhet át a labdarúgó Bajnokok Ligája május 29-i döntője, melyet a Manchester City és a Chelsea játszik.

 

angol válogatott szoftver statisztika Európa-bajnokság Google labdarúgás szövetségi kapitány
Kapcsolódó cikkek