Közélet

Aki sms-t kap, csütörtöktől Pfizer-oltásra is foglalhat időpontot

A kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható.

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap csütörtökön sms-t arról, hogy a Sinopharm, az AstraZeneca és a Szputnyik mellett ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban – írja a koronavirus.gov.hu.

Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható oltóanyag lefoglalható. A kórházi oltópontok május 14. péntek és május 18. kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat.

Az időpontfoglalás tehát csütörtökön, az oltás pénteken indul. Az időpontfoglaló elérhetősége: eeszt.gov.hu.

Fotó: Getty Images

A portál közlése szerint a kórházi oltópontokra nem fogják beengedni és nem fogják beoltani azokat, akik jogosulatlanul és időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

Az elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon szintén Pfizer-vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van még azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik eddig nem foglaltak időpontot.

Várhatóan a közeljövőben is lesz online is foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagoktól függően. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm, a Szputynik és az AstraZeneca.

vakcina oltás
Kapcsolódó cikkek