Közélet

Mégsem Budapesten lesz a Fed-kupa-döntő

A magyar szövetség mondta vissza a rendezés lehetőségét.

Nem Budapesten lesz a női tenisz Billie Jean King-kupa (korábbi, ismertebb nevén Fed-kupa) idei döntője – írta kedden a Reuters hírügynökség a Nemzetközi Teniszszövetségtől (ITF) szerzett információra hivatkozva.

A Reuters által hivatkozott ITF-forrás szerint a nemzetközi szervezetet „meglepte” az április 22-én kapott hivatalos levél,

amelyben a magyar szövetség arról értesítette: Magyarországon pillanatnyilag nem lehetséges megrendezni a versenyt.

A Nemzeti Sport szemléje szerint nem sokkal később Dave Haggerty, az ITF elnöke is megerősítette a Reutersnek: bár a magyar kormánnyal és a magyar szövetséggel mindenben együttműködve dolgoztak az eredetileg 2020 áprilisára kiírt verseny új időpontjának megtalálásáért, végül nem maradt más lehetőség, mint új helyszínt keresni.

Fotó: AFP

„Az elmúlt egy évben végig harmonikusan dolgoztunk együtt, így aztán meglepődve és csalódottan értesültünk arról, hogy a magyar szövetség mégsem tartja lehetségesnek a torna budapesti megrendezését. Az idő szorít, így nem maradt más lehetőség, mint lezárni a Magyarországgal kötött megállapodást, és új helyszín keresésébe fogni” – idézi a lap Haggertyt.

Az ITF már vasárnap tájékoztatta a részvételre jogosult 12 ország szövetségét, hogy új helyszínt keres.

A helyszínre váró tornán a magyar válogatott a címvédő francia és az orosz csapattal került egy csoportba.

Budapest Fed Kupa női tenisz tenisz Magyar Tenisz Szövetség
Kapcsolódó cikkek