Közélet

Putyin üzente: Nincs bocsánat!

Erős beszédet mondott a győzelem napján az orosz elnök.

Nincs bocsánat azok számára, akik a második világháború tanulságait elfelejtve ismét agresszív terveket szőnek – jelentette ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnök a nácizmus felett aratott győzelem 76. évfordulója alkalmából.

A háború annyi elviselhetetlen megpróbáltatást, gyászt és könnyet hozott, hogy lehetetlen elfelejteni. És nincs megbocsátás és nincs mentség azok számára, akik ismét agresszív terveket szőnek

– tette hozzá.

Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images

Megjegyezte: csaknem egy évszázad telt el azóta, hogy „a szörnyű náci fenevad egyre szemtelenebbé vált és megerősödött Európa közepén, és a faji és nemzeti felsőbbrendűség, az antiszemitizmus és a ruszofóbia jelszavai egyre cinikusabban elhangzottak.”

„A történelem megköveteli a következtetések és a tanulságok levonását, de sajnos a nácik ideológiájából, a kizárólagosságuk téveszmés elméleteinek megszállottjai sok mindent újra megpróbálnak” – hangsúlyozta az elnök. Hozzáfűzte, hogy

nem csak mindenféle radikálisokról és nemzetközi terroristacsoportokról van szó.

Felvétel a parádéról:

https://www.youtube.com/watch?v=kgSymqdGVF0

Az oroszországi győzelem napi megemlékezések fő katonai eseménye a moszkvai katonai parádé volt, amelyen a hadsereg, a nemzeti gárda, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), valamint más fegyveres testületek, katonai iskolák és szervezetek tagjai vonultak fel.

Több mint 12 000 katona, 190 jármű és fegyver haladtak végig a Vörös téren az államfő beszéde után.

 

 

terrorizmus Vladimir Putyin orosz hadsereg Oroszország Győzelem Napja Moszkva második világháború
Kapcsolódó cikkek