Közélet

Összesen 20 millióval verték át az unokázós csalók az idős áldozataikat

Egy budakalászi bevásárló központban fogtak el egy 30 éves adonyi és egy 24 éves helyi lakost. A gyanú szerint 2021. június 4-én, a délutáni órákban ismeretlen személy hívott fel egy idős sértettet Diósjenőn, miszerint a lányát bűncselekmény elkövetésén érték tetten, és ügyvédi költség miatt azonnal nagyobb összegre van szüksége – írja a police.hu.

A 30 éves férfi és nő társa az idős asszony lakásához ment, ahol a férfi magát ügyvédnek kiadva az időskorú 460 ezer forint megtakarítását elvette.

https://www.youtube.com/watch?v=tuZPAv8vbVg&feature=youtu.be

A külföldi telefonszámról 2021 májusában és június elején több tucat Pest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád megyei idős hölgyet hívtak fel, amelynek során magát a sértettek unokájának, gyermekének adták ki magukat ismeretlenek. A hívó azt állította, hogy a rendőrök nála kábítószert találtak, amennyiben nem ad részére pénzt, úgy börtönbe kerül. A pénzért egy ügyvédet küld. A megtévesztett emberek ezt elhitték és a helyszínre érkező 30 éves férfi és bűntársának odaadták megtakarításaikat.

Egyes esetekben a sértettek arany ékszereiket, bankkártyájukat – a PIN-kóddal együtt – adták át az ügyvédnek hitt csalónak. Az eddigi adatok alapján a módszerrel nagyjából 20 millió forint kárt okoztak. A rendőrök arra számítanak, hogy az elfogás után még több hasonló esetre fény derülhet.

A rendőrök a vagyonvisszaszerzés keretében nagy összegű készpénzt, gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

rendőrség unokázós csalók bűnügy
Kapcsolódó cikkek