Hatalmas megtiszteltetés volt együtt zenélni Balázs János Kossuth-díjas zongoraművésszel Szmrecsányi Boldizsár és Incze Mózes közös tárlatának ünnepélyes megnyitója alkalmából, írta vasárnap Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán, ahol az egy héttel korábbi felvételt is megosztott:

 

 kiállításnak a fertődi Esterházy-kastély felújított nyugati szárnya ad otthont. Megtekintését csak ajánlani tudom!

- közölte faceboook oldalán az igazságügyi miniszter.

Egyébként az átadón és kiállításmegnyitón részt vett mások mellett Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint köszöntötték Esterházy Antal herceget és feleségét, Esterházy Svetlanát.

A nyugati szárnyon elvégzett, összesen 1275 négyzetméternyi munkát két ütemre bontották: elsőként az épületrészben 1100 négyzetméterben elkészült a képtár, valamint a porcelán kabinet, a patkószárny egybenyíló kiállító térsora és kiszolgáló helyiségek kialakítása is. Ezt követően a tető- és homlokzatjavítási munkáit végezték el - írja cikkében a magyarepitok.hu.

A felújítás következő része a főépületen, vagy más néven múzeumi tömbön fog lezajlani, ahol a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. végzi el a munkát mintegy 2400 négyzetméteren. A  munkálatok érintik a pincét, a földszintet, az I. emeletet, valamint a II. emelet keleti oldalának egyes helyiségeit, az óraszintet és a belvedere szintet is.

Ezen felül a keleti összekötő szárny pincéjén és földszintjén is dolgoznak majd, illetve a keleti szárny déli végében helyreállítják a lépcsőt és a csatlakozó I. emeleti közlekedő területet.