Közélet

EFOTT-jegyet ér az egyetemisták járvány elleni helytállása

A koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló közel kilencezer egyetemi hallgató igényelhet ingyenes belépőt az EFOTT fesztivál nulladik napjára.

A járvány elleni védekezésben jelentős szerepet vállaltak az egyetemi hallgatók. 2020 őszétől több ezren teljesítettek szolgálatot a koronavírussal szembeni küzdelemben. A kormányhivatalok kirendelése alapján szűrési programokban dolgoztak, betegellátási feladatokat támogattak, önkéntes tevékenységükkel pedig az Országos Mentőszolgálat munkáját segítették.

Tavaly október óta a mentőknél több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók, kórházakban, klinikákon több mint 8700 fő vett részt az egészségügyi ellátásban.

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-járvány alatt kiderült, hogy ki az, aki képes másoknak is adni és nem csak magára figyel, hanem a környezetének is önzetlenül segít. Sokan vették ki a részüket ebből a szolgálatból: gyerekek, fiatalok, idősek egyaránt. Külön köszönet illeti azokat az egyetemistákat is, akik jelentős részt vállaltak mások terheinek enyhítésében

– hangsúlyozta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

 

Nagyban hozzájárult a sikeres védekezéshez, hogy a hazai orvosi egyetemek már az első pillanattól teljes erőbedobással segítették az intézkedések végrehajtását

– egészítette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Hozzátette, hogy a tapasztalatok és visszajelzések alapján a felsőoktatási intézmények, a kormányhivatalok és az egészségügyi szolgáltatók kiválóan működtek együtt a túlzás nélkül létfontosságú feladatokban.

A harmadik hullám letörése után a kormány az ITM kezdeményezése alapján szeretné megköszönni az egyetemisták példaértékű hozzáállását, áldozatos munkáját.

 

A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján (www.efott.hu) juthatnak hozzá a fiatalok. Az ehhez szükséges kódot hamarosan e-mailben kapják meg az érintettek.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek