Közélet

Nem váltanak jelöltet a német zöldek

Annalena Baerbock társelnök továbbra is élvezi a párt tagságának támogatását a másik társelnök, Robert Habeck Süddeutsche Zeitungnak adott szombaton megjelent interjúja szerint, ezen a hibák sem változtattak.

Habeck elmondta, hogy a politikusnő tapasztalatlansága és ballépései ellenére is élvezi mind a tagság, mind Habeck támogatását a a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra.

Fotó: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Baerbockot idén áprilisban csaknem egyhangúlag választották meg jelöltnek és fel sem merült hogy lecseréljék – mondta a társelnök.

A jelöltnek most az a feladata, hogy az elnyert bizalomból a legjobbat hozza ki

– összegezte Habeck.

A zöldek május első felében még minden felmérésben vezettek, azonban Baerbock botlásaival párhuzamosan gyengülni kezdett támogatottságuk. 

A 40 éves politikus több ügyben magyarázkodásra kényszerült.

Szombati jelentésében a dpa német hírügynökség felidézte, hogy Baerbock hivatalos életrajzában több ellentmondásos rész van, és a legutóbbi könyve kapcsán plágiummal is megvádolták.

 A politikai vetélytársak reakcióit jól jellemezheti a Baloldal (Die Linke) Bundestag-frakciója társelnöke, Amira Mohamed Ali egyik Twitter-bejegyzése, amely szerint Annalena Baerbock elviselhetetlen arroganciával viszonyul az alacsony jövedelmű emberekhez, és 

okos klímapolitika helyett még inkább megosztja a társadalmat.

Robert Habeck Németország Annalena Baerbock Zöldek Pártja
Kapcsolódó cikkek