Közélet

Olimpiai bajnok Milák Kristóf

Óriási fölénnyel, végig vezetve megszerezte a férfi 200 méteres pillangóúszás aranyérmét Milák Kristóf.

A tokiói olimpiai játékokon Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban megszerezte a magyar csapat harmadik érmét és második aranyérmét.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A világbajnok és világcsúcstartó magyar úszó hatalmas fölénnyel nyert, vetélytársai csak 100 méterig tudták tartani vele a lépést. Ezt követően egyértelmű volt, hogy a 21 éves magyar versenyző lesz a bajnok. Milák Kristóf végül 1:51.25-es idővel, új olimpiai rekorddal nyerte a számot. A második, két és fél másodperccel lemaradva Tomoru Honda, a harmadik Federico Burdisso lett.

A verseny előtt elszakadt a gatyám, így már beugráskor tudtam, hogy nem lesz meg a világcsúcs. Egy ilyen kis apróság is teljesen kiszakítja az embert a fókuszból. De nem vagyok csalódott, akár holnap Kecskeméten is lehet világcsúcsot úszni

– nyilatkozta a bajnok a verseny után.

A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a dobogóról mindössze hét századdal lemaradva a negyedik helyen végzett. A pécsi úszó a verseny után kifejezetten csalódott volt.

A taktika jó volt. Úgy voltam vele, ha Le Clos-t lehajrázom, akkor érmes leszek. Ezt ugyan megtettem, mégse állhatok dobogóra, emiatt nagyon csalódott vagyok. Sajnos a többieket nem láttam, mert a túloldalon úsztak

– fejtette ki a verseny után Kenderesi.

úszás Tokio 2020 Milák Kristóf olimpia 200 méteres pillangóúszás
Kapcsolódó cikkek