Egy busz és három személyautó ütközött össze az M7-es autópályán szombat délelőtt Martonvásárnál, a baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki a sztráda Balaton felé vezető oldalán – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A első információk szerint 

a balesetnek három könnyebb sérültje van. A forgalom a leállósávban haladhat, a belső sávokat lezárták. A katasztrófavédelem közölte, hogy az érdi hivatásos tűzoltók munkáját a baleset helyszínén a martonvásári önkéntes tűzoltók segítették, akik felitatják a kifolyt motorolajat. 

Az Útinform a jelentős torlódás miatt azt javasolja, hogy aki teheti, Tárnoknál a 7-es főút felé kerüljön. 

 Többórás a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat délelőtt a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt; a hétvégén a röszkei közúti átkelő ugyanis csak belépésre használható 

– közölte a rendőrség a honlapján. 

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI MTI

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen három, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk. 

Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek kétórás, a kilépőoldalon egyórás várakozásra kell számítaniuk. 

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, ott egy órát kell várakozniuk az utazóknak. 

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol mindkét irányban kétórás a sor. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel. 

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek egy órát, az oda tartóknak két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél mindkét irányban egyórás a sor. 

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.