Közélet

Sokáig velünk marad a South Park

A sorozat legalább még hat szezonon keresztül marad velünk és 14 film is készül a megállapodás részeként, melynek keretében az alkotók 900 millió dollárt kapnak.

A South Park készítői, Trey Parker és Matt Stone további 6 évad és 14 film készítéséről írt alá megállapodást a ViacomCBS-sel – írja a BBC. A megállapodás értelmében az alkotók 900 millió dollárt kapnak a 2027-ig elkészülő rajzfilmekért.

Fotó: Shutterstock

A megállapodás értelmében először még idén érkezhet az első film, mely a vállalat Paramount+ nevű streaming-szolgáltatóján lesz először elérhető. Az alkotók a hírt kommentálva megjegyezték, hogy az együttműködés akár tovább is tarthat, mint mondták, a Comedy Central volt 25 évig az otthonuk, és örülnek, hogy a következő 75 évre is megtalálták a helyüket.

Az 1997-ben indított műsor több mint 300 részen van túl és 1999-ben már egy film is született belőle. A megállapodás nagyságrendjét és a műsor népszerűségét érzékelteti, hogy az Amazon az egyik legnagyobb hollywoodi stúdióért és annak katalógusáért 8,45 milliárd dollárt fizetett idén.

South Park ViacomCBS streaming szórakoztató ipar
Kapcsolódó cikkek