Az elmúlt hetekben az általános és középiskolák is módosítottak a járványügyi szabályokon – írja az Eduline. Ennélfogva több iskola is kötelezővé tette a tantermi maszkviselést: némelyik intézményben csak az alsó tagozatosok mentesülnek az előírások alól, másutt a tanárokra bízzák a döntést: ha nem lehetséges a másfél méteres távolságot betartani, saját órájukon kötelezővé tehetik a maszkviselést. 

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Budai Technikumában például az egész iskola területén kötelező az orrot és a szájat maszkkal eltakarni. Az intézmény október 8-tól szigorított a szabályokon, a diákok kizárólag az étkezés idejére vehetik le a maszkot. 

Itthon a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola volt az első olyan tanintézmény, amely még szeptemberben szigorított: az iskolában a tanév elején bukkant fel a koronavírus, egy egész osztály és két pedagógus került karanténba.

Hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia is az arcmaszk újbóli használatát javasolta. A vírus szennyvízben mért koncentrációja a héten tovább emelkedett.