Nem lehetnek magyar szurkolók a magyar labdarúgó-válogatott november 15-i, Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésén – erősítette meg döntését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. A FIFA az október 12-én, a Wembley-ben lejátszott Anglia–Magyarország vb-selejtezőn történt rendzavarások miatt bünteti a drukkereket.

Illusztráció Fotó: Kovács Tamás / MTI

A londoni meccsen nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a kisebb rendbontás, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyreállt.

A szeptemberben a Puskás Arénában rendezett Anglia elleni (0–4) találkozó után a magyar szurkolók viselkedése miatt a FIFA egy hazai mérkőzésre zárt kaput rendelt el, illetve további egy meccsre vonatkozó zárt kapus büntetést két évre felfüggesztett. A magyar szövetség ezenkívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott szabott ki a FIFA.

A válogatott októberben játszotta le zárt kapus találkozóját, amelyen 1–0-ra kikapott a vendég albánoktól.

A csoportja negyedik helyen álló magyar nemzeti együttes a lengyelországi találkozó előtt, november 12-én San Marinót fogadja.