Az FBI biztonsági okokból azt tanácsolja  az amerikai sportolóknak, hogy ne használjanak saját telefont az olimpián, inkább ideiglenes készülékeket vegyenek igénybe pekingi tartózkodásuk idején.

Ahogy azt a VG is megírta, az Amerikai Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága már korábban is azt javasolja a sportolóknak, hogy Kínába utazásuk során privát telefonjaik helyett eldobható készülékeket vigyenek magukkal.

A Szövetségi Nyomozó Iroda ajánlásában "megbízhatatlan fejlesztők által létrehozott mobilalkalmazásokhoz kapcsolódó potenciális fenyegetésekre" hivatkozott, elsősorban az adatlopásnak, a nyomkövető eszközök, a rosszindulatú programok telepítésének a veszélyeit említve.

Az FBI figyelmeztetésében ugyanakkor megjegyezte, hogy jelen pillanatban nincs információja az olimpiai játékokat érintő konkrét kiberfenyegetésről.

A járvány mellett a cenzúra is árnyékot vet a pekingi olimpiára

Nem a koronavírus-járvány az egyetlen nehézség a téli ötkarikás játékok résztvevői számára. A pénteken kezdődő olimpiára érkező sportolók, újságírók és más akkreditált személyek minden korábbinál intenzívebb és szigorúbb biztonsági intézkedésekkel szembesülnek.