A kormány szinte minden intézkedését támadó aktivisták egymás között beszélgetve hazánkat egy kifejezetten jó helynek tartják – derül ki a Magyar Nemzet újabb cikkéből, amit a laphoz e-mailen korábban eljuttatott terjedelmes dokumentumhalmazból foglaltak össze. 

Az elmúlt napokban a lap már számos Skype-on készített beszélgetés részleteit közölte, így viszonylag pontos képet adott az NGO-kal együttműködő újságírók munkamódszereiről, a Magyarország elleni alaptalan támadások hátteréről.

Most egy új interjúalany, Asbóth Márton álláspontját ismertetik. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetője egyebek mellett a nyugati sajtó Magyarországgal szembeni erős előítéleteiről beszélt. 

Úgy gondolom, a nyugati országoknak van egy nagyon furcsa narratívája vagy nézőpontja, ami alapján hajlamosak elhinni, hogy Magyarország egy nagyon szörnyű hely, ahol a demokrácia egy nem létező dolog. Mintha olyan lenne, mint Fehéroroszország, vagy valami ilyesmi

– fogalmazott a TASZ projektvezetője.

Asbóth rámutatott: bár a külföldi sajtó arról tudósít, hogy Magyarországon és Lengyelországon autoritárius rezsimek vannak hatalmon, szerinte mindkét államban kifejezetten jó élni. Kérdésre válaszolva kijelenti, hogy a nemzetközi sajtó valótlan képet fest a magyar valóságról, mert nem rendelkezik megfelelő információkkal. Sőt, állítása szerint a külföldi újságírók még tájékozódni sem hajlandók megfelelően az itteni viszonyokról.