A mariupoli városi tanács tájékoztatása szerint bombatalálat érte az egyik helyi kórházat, a becsapódó rakéta teljesen lerombolta a szülészeti- és gyermekgyógyászati osztály kórtermeit. A város polgármester-helyettese a BBC-nek nyilatkozva elmondta: a helyiek értetlenül és dühödten szemlélték a pusztítást. Tizenhét ember sérült meg a támadásban, köztük várandós anyák is – közölte Szerzsij Orlov. 

Az ukrán elnök mikroblogjára feltöltött videofelvételhez azt írta: a kórházat közvetlen találat érte, ami óriási a pusztítást végzett. Nők, gyermekek és orvosok is a romok alatt rekedtek.

Moszkva tagadja, hogy az orosz haderők civileket támadtak volna a Vlagyimir Putyin által "különleges hadműveletnek" nevezett, Ukrajna ellen indított háborúban. A mariupoli polgármester-helyettes tájékoztatása szerint azonban csak a délkelet-ukrajnai nagyvárosban 1170 polgári áldozatot követelt már az orosz invázió. 

Mariupolban több mint 400 000-en élnek, a várost több mint két hete tartják ostrom alatt az orosz haderők. A béketárgyalások legutóbbi fordulóján a felek megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosót nyitnak Mariupolból; a helyeiknek végül Oroszország irányába biztosítottak menekülőútvonalat, amelyen keresztül – legalábbis az orosz beszámolók szerint – több tízezren hagyták már el a várost.

A városban fogytán az élelem, a kórházakban nincs elég gyógyszer a helyszíni beszámolók szerint; akadozik az áramszolgáltatás, nincs víz és fűtés sem a lakóházak többségében.

A mariupoli városi tanács szerda este egy videót is közzétett a bombatámadás által végzett pusztításról.

A mariupoli kórházat ért támadást elítélő nyilatkozatot adott ki a brit kormányfő. Boris Johnson mikroblogján azt írta: kevés aljasabb dolog van annál, mint gyenge és védtelen embereket támadni.