Volodimir Zelenszkij ukrán elnök váratlanul szexszimbólummá vált, mióta Oroszország a múlt hónapban teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. A politikus arca most a cseh Tomas Brinek tervei alapján került a párnákra – írja a New York Post. 

Sokan szexszimbólumnak tekintik Zelenszkijt, ezért jött az ötlet, hogy készítsek egy párnát, aminek segítségével a rajongók ténylegesen az ágyukban tudhatják Zelenszkijt

– mondta a tervező a Reutersnek.

A kézzel készített termékeken a 44 éves Zelenszkij terepzöldbe öltözve, szemérmes mosollyal az arcán látható. A pihe-puha párnák azonnali sikert arattak, az elmúlt napokban már több mint 2000 megrendelést adtak le a rajongók a világ minden tájáról.

A termék gyártása beindult, azt folyamatosan növelni is kell, hogy lépést tudjanak tartani a nagy kereslettel.

Fotó: tmbk.cz e-shop

A tervező a bevételt a háborúban érintett ukránokat segítő jótékonysági szervezetnek ajánlja fel. Eddig több mint 18 900 dollár gyűlt össze.

Az ötlet eredetileg jó mókának indult, de a bevételből Ukrajnát segítjük

 – nyilatkozta Brinek.

A Zelenszkij-rajongók "megvadultak" a Twitteren, sokan alig várják, hogy megvásárolhassák a párnákat. Egyes rajongók példaképüknek, egy modern Churchillnek nevezik az ukrán elnököt.

Eközben a filmrajongók már azon elmélkednek, hogy ki alakíthatná az ukrán elnököt egy, az orosz-ukrán háborút feldolgozó filmben. Sokak szerint az 51 éves hollywoodi szívtipró, Jeremy Renner lenne a legideálisabb választás.