BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havazás is előfordulhat a hétvégén

Hidegre, havazásra kell készülni a hétvégén. Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadott a havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat reggel délnyugaton az eső mellett már havas eső, hó is előfordulhat – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Délutántól az Észak-Dunántúlon, Észak-Magyarországon több helyen havas eső lesz,

 főként a hegyvidéki területeken pedig havazás alakulhat ki.

Az esti óráktól a Dunántúli-középhegységben, Dunazug-hegyvidéken több helyen várhatóan meg is marad a hó, így vasárnap reggelig 2-5 centiméter, egyes helyeken (leginkább a Bakonyban) 5-10 centiméter hó hullhat. 

Vasárnapra virradó éjszaka a havazás várhatóan a Dunántúl többi részét is eléri, de csak kevés hó marad meg – írták.

Veszprém megyére szombatra és vasárnapra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt.
Fotó: Shutterstock

Az ország felett örvénylő ciklon hatására szombat délután elkezdődik a hideg légtömeg beáramlása a Kárpát-medencébe, északnyugat és északkelet felől

– írta a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán. 

Vasárnap hajnalban az Alföld nagy része még fagymentes lesz, hétfő hajnalra viszont, ahogy a szél is leáll, már sokfelé fog fagyni. 

Az előrejelzés szerint szombaton a minimumok mínusz 1 és plusz 7, a maximumok plusz 4 és 11 Celsius-fok között alakulnak.

Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok, a délutáni órákban plusz 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.