Többek között a Fox News műsorvezetői, Tucker Carlson és Mark Levin letiltott Twitter-fiókjait is feloldották, miután a Tesla vezérigazgatója hétfőn 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi médiavállalatot – tudatta a Fox Business.

A Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak a Twitter-fiókját is felfüggesztették márciusban, amiért egyetértett a konzervatív szatirikus oldal, a Babylon Bee bejegyzésével.

A Twitter a múlt hónapban zárolta a Babylon Bee fiókját, azzal indokolva a döntését, hogy a szatirikus oldal megsértette a gyűlöletkeltő magatartás ellen hozott szabályokat, amikor egyik bejegyzésükben arról számoltak be, hogy Dr. Rachel Levine amerikai egészségügyi miniszterhelyettest – egy transznemű nőt – választották az „év emberének” 2022-ben.

FILES-FRANCE-US-INTERNET-IT-TWITTER
Fotó: LIONEL BONAVENTURE / AFP

A The Babylon Bee vezérigazgatóját, Seth Dillont március 20-án értesítették arról, hogy a Babylon Beet kizárták az 1,3 millió követővel rendelkező Twitter-fiókból. Az oldal egyelőre továbbra is zárolva maradt.

Visszatértünk

– tweetelte Carlson hétfő délután.

A Fox News műsorvezetője, Mark Levin is az új tulajdonosnak köszönhetően tér vissza a Twitterre. 

Ezenkívül a szintén kitiltott az ottawai kamionosok sztrájkját is támogató oldal, a Truckers For Freedom hétfőn újra megnyitotta fiókját, és estig több mint 14 ezer követőt gyűjtött össze. 

Jeff Bezos már le is tesztelte Elon Musk szólásszabadság iránti elkötelezettségét

Az Amazon tulajdonosa idézte a The New York Times riporterének tweetjét, amelyben rámutatott, hogy a Tesla kínai üzleti érdekeltségei révén Peking befolyást gyakorolhat a Twitterre az új tulajdonoson keresztül.