Szerda reggel az északi, északkeleti tájakon még erősen felhős lesz az ég, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen lesz napos idő. Bár a délnyugati szél megélénkül, csapadékra nem kell számítani. Visszatér a kellemes tavaszi hőmérséklet: délután már 16-22 fok valószínű – olvasható a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Fotó: Shutterstock

Csütörtökön is felhősen indul a nap, elszórtan kisebb esőkkel, ám délután északnyugat felől csökken a felhőzet. Az északnyugati, majd a délnyugati szél megerősödik. 15-20 fok lesz. Pénteken észak, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, míg a hőmérséklet csúcsértéke 10-17 fok közé esik vissza.

A szombat erősen felhős, borult időt hoz, sokfelé esővel, záporesővel, ami akár kiadós is lehet. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. 13 fok körüli értékeket mérhetünk. Vasárnap is felhősen indul, ám a viharossá fokozódó szél később csökkenti a felhőzetet. 10-15 fok között alakul a maximum.