Áldatlan állapotok uralkodnak Sanghajban, karanténban az egész város, az emberek pedig egyre türelmetlenebbek a sok korlátozás miatt. 

Nagyot hibáztak egy sanghaji idősotthonban, ahol halottnak nyilvánítottak egy élő férfit, majd hullazsákba tették. A talpig védőfelszerelést viselő temetkezési szállítók a hullaház felé vezető úton jöttek rá, hogy még él

– írja a CNN.

Az esetet észrevette egy szemlélő, aki gyorsan le is videózta a történteket. A felvétel hamar elterjedt a kínai közösségi médiában, és nagy felháborodást keltett, hogy ilyen megtörténhet.

Shanghai.china-jan.2021:,New,Covid-19,Cases,Have,Emerged,In,China.,Region,Has
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A kínai Weibo platformon elszabadultak a kommentek, van aki a felelőtlenséget hangsúlyozza, más az idős családtagjait félti, és olyanok is vannak, akik szándékos emberölésnek tekintették a borzalmas tévedést.

Az illetés önkormányzat közleményben tájékoztatott a férfi állapotáról, aki jelenleg jól van. A hibát elkövető tisztviselőket kirúgták az állásukból.

Az átoltottság egyébként nem a legjobb Kínában. Kiderült, hogy az idősebb korosztály oltása teljesen elmaradt az elmúlt két évben, így most kapkodnak a tisztviselők. A 80 év felettiek csupán fele kapott teljes körű védőoltást, kevesebb mint ötödük emlékeztető oltást, és mintegy 52 millió 60 év feletti ember nem kapta meg a második dózist sem.