A Walt Disney legújabb tengerjáró hajójának, a Disney Wish fedélzetén 5000 dolláros koktélt szolgálnak fel a Star Wars tematikájú bárjában, a Hyperspace Lounge-ban – írja a Business Insider.

A több mint 1,9 millió forintos ital a fénykardokat hajtó kristályokról, az úgynevezett Kaiburr Crystalról kapta a nevét.

Az interneten megosztott kommentek szerint az ital „a galaxis legritkább és legértékesebb koktélja”.

A Disney nem reagált azonnal az Insider azon kérésére, hogy kommentálja a koktél árát. A közösségi oldalakon közzétett videóból kiderül, hogy 

az italt droid ihletésű, önsüllyedő ajtókkal ellátott eszközből, füstgép kíséretében szolgálják fel. 

A Disney Wish weboldalán a bár úgy mutatja be magát, amely „interaktív kóstolási élményeket és a sikerfilmek által ihletett italokat kínál”,  a Hyperspace Lounge-ot pedig egy olyan térnek, amely napközben családi élményt, éjszaka azonban csak felnőtteknek kínál szórakozást. 

A Disney Wish a Disney Cruise ötödik és legújabb hajója, a hivatalosan 2021 májusában bemutatott tengeri járata a hónap elején érkezett meg Port Canaveralba. A hajó egy Star Wars témájú bárral, és egy Marvel étteremmel rendelkezik, a hajó összesen 1555 fős legénység és 4000 vendég befogadására alkalmas. 

 

Címlapkép: VALERIE MACON / AFP