Néhány fegyveres megtámadta a Szent Ferenc katolikus templomot a dél-nigériai Owo városában, Ondo állam Owo önkormányzati területének székhelyén, megölve a gyülekezet tagjait az istentisztelet során - számol be cikkében a Nigerian Tribune online.

Több fegyveres tüzet nyitott a katolikus templomra, a támadás a liturgia alatt történt, és több tucat halálos áldozatot követelt. Az esetről közzétett videóban holttestek, köztük gyerekek láthatók a templom padlóján. A támadok nem csak lőttek, hanem robbanószert is használta a beszámolók szerint.

A People's Gazette, a helyi médiaoldal, amely egy parlamenti képviselőt idéz forrásként, azt állítja, hogy 50 embert öltek meg, a Nigerian Tribune szerint legalább 28 meghaltak. 

Az elmúlt években a dzsihadista csoportok sok véres támadást hajtottak végre templomok ellen, különösen Nigéria északi részén, ahol a lakosság többsége muszlim. A vasárnapi támadás az első ilyen jellegű támadás az ország déli részén, ahol a keresztények túlsúlyban vannak. Afrikában folyamatosak a kresztények elleni támadások.