Határvadász testület felállítását sürgeti Kocsis Máté a szombat hajnali, déli határnál történt incidens miatt, amely során migránsok estek egymásnak. A Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán azt írta: egyre durvul a helyzet a déli határnál: két migránscsoport fegyverekkel lőtte egymást hajnalban Szabadkánál, a hírek szerint halálos áldozatok is vannak.

Menekültek támadtak egymásra a magyar határnál, lövöldözés is történt

Legalább két halottja van az összecsapásnak, a sebesülteket folyamatosan szállítják a helyszínről.

Kocsis Máté bejegyzésében emlékeztetett: csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni, válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel. 

A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is. Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

– zárta sorait Kocsis Máté. 

-
Fotó: AFP

Az M1 úgy értesült, hogy egy afgánokból és egy pakisztániakból álló csoport támadt egymásra szombat hajnalban a Szabadka mellett fekvő erdőben. Az M1 tudósítója azt mondta, hogy a szabadkai kórházban hat migránst ápolnak tűzfegyver okozta sérülésekkel, közül egy 16 éves lány van a legsúlyosabb állapotban. A szabadkai erdőben egyébként családos migránsok is vannak - tette hozzá. A tudósító közlése szerint az összecsapásnak eddig egy halálos áldozata van.Elmondta, megérkezett a helyszínre Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, aki megtekinti a rendőri akciót. Az egyik rendőr a tudósítónak azt mondta, hogy állítólag a migránsok a rendőrökre lőttek, ezért a hatóság munkatársainak tűzparancsuk van. A migránsok egyik csoportja továbbra is szökésben van - hangzott el az M1 aktuális csatornán.