Két palesztin meghalt az izraeli hadsereg egyik akciójában szombat este a megszállt Ciszjordánia északi részén fekvő Nábluszban – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

A tárca beszámolója szerint további hat ember megsebesült, közülük kettőnek állapota súlyos. A halálos áldozatokat fejbe lőtték

– közölte a minisztérium. 

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy egy műveletet hajtott végre a ciszjordániai Náblusz városában, a zsidó állam által 1967 óta megszállt területen. A palesztin hatóságok által bejelentett áldozatok számához azonban nem fűztek magyarázatot. 

Tűzharc alakult ki a fegyveres gyanúsítottak és a katonák között

– derült ki a hadsereg közleményéből. 

Március vége óta az izraeli biztonsági erők szinte naponta hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában, miután palesztinok és izraeli arabok támadássorozatot hajtottak végre Izraelben és Ciszjordániában, amelyben 19 ember, többnyire civilek vesztették életüket. 

Az izraeli hadsereg hadműveleteiben legalább 52 palesztin és három izraeli arab támadó halt meg, néhányan közülük fegyveres csoportok tagjai, de civilek is, köztük a katari Al-Dzsazíra csatorna újságírója, Sirín Abu Akla, aki egy dzsenini hadműveletről tudósított.