palesztin

Meghalt két palesztin az izraeli hadsereg egyik akciójában

A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint további hat ember megsebesült.
2022.07.24 Olvasási idő:

Lelőttek két palesztin támadót Ciszjordániában

2022.04.13 Olvasási idő:

Az évszázad megállapodása lehet a palesztin-izraeli béketerv

Így fogalmazott Donald Trump, aki Netanjahu és vetélytársa, Beni Ganz jövő heti Washingtonba érkezése előtt felvázolná a béketervét.
2020.01.24 Olvasási idő:

Arab negyedeket zárhatnak le Jeruzsálemben

Az izraeli biztonsági kabinet kemény intézkedéseket határozott el az elharapódzó erőszak megfékezése, a polgári lakosság oltalmazása végett, a rendőrök így lezárhatják a kelet-jeruzsálemi arab negyedeket.
2015.10.14 Olvasási idő:

Izrael lelőtt egy palesztin területről érkező drónt

Az izraeli hadsereg hétfő reggel Asdodnál lelőtt egy pilóta nélküli repülőt (drónt), amely palesztin területről érkezett - közölte a katonai szóvivőség.
2014.07.14 Olvasási idő:

Az USA kész közvetíteni Izrael és a palesztinok között

Az Egyesült Államok kész közvetíteni Izrael és a palesztinok között a harci cselekmények beszüntetése érdekében, jelezte Barack Obama. Az amerikai elnök telefonon tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel. Obama felvetette annak lehetőségét, hogy térjenek vissza a 2012 novemberében kötött tűzszüneti megállapodáshoz – derült ki a Fehér Ház közleményéből. Az amerikai elnök elítélte a Hamász rakétatámadásait, aggodalmát fejezte ki a konfliktus eszkalálódása miatt, s megerősítette Izrael jogát az önvédelemre.
2014.07.11 Olvasási idő:

Palesztin fegyveresek haltak meg az izraeli légicsapásokban

A gázai mentőszolgálat vezetője korábban arról beszélt, hogy az izraeli dróntámadás során két palesztin fegyveres halt meg, azonban a Hamász katonai szárnya hét tagjuk haláláról adott hírt - írja a Reuters.
2014.07.07 Olvasási idő:

Sertésinfluenza járvány dúl a Közel-Keleten

Több tucat halálos áldozatot követelt a Palesztin Hatóság területén a sertésinfluenza - írta vasárnap számában az Iszráel Hajom (Izrael Ma) című napilap.
2013.02.03 Olvasási idő:

Martonyi: Magyarország elkötelezett Izrael biztonsága mellett

Martonyi János külügyminiszter csütörtökön New Yorkban megbeszélést folytatott palesztin kollégájával, Rijád al-Malkival. Magyarország értékeli, hogy a palesztin fél kész egyeztetni az Európai Unióval és tagországaival a közel-keleti helyzetről - tudatta a Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel.
2012.09.28 Olvasási idő:

Szándékos vandalizmussal vádolja London Izraelt

Tovább élezheti az angol-izraeli ellentétet Nick Clegg miniszterelnök-helyettes legfrissebb nyilatkozata, amelyben az izraeli telepesek terjeszkedését szándékos vandalizmusnak titulálja.
2012.01.16 Olvasási idő: