Közélet

Putyin idén nem gratulált a függetlenség napja alkalmából

Dmitrij Peszkov újságíróknak elmondta, hogy annyira elmérgesedett már Oroszország kapcsolata az USA-val, hogy a szokásos üdvözlő táviratot sem küldik el.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem küld üdvözlő táviratot Washingtonba az amerikai függetlenség napja alkalmából, mert az idén tetőzött az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni barátságtalan politikája mondta az orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

Ez az év tulajdonképpen az Egyesült Államok hazánkkal szembeni barátságtalan politikájának csúcspontja volt. Ilyen körülmények között természetesen aligha tekinthető helyénvalónak egy üdvözlő üzenet küldése

fogalmazott Dmitrij Peszkov.

Fotó: AFP

Július 4-én az Egyesült Államokban a Függetlenség Napját ünneplik, amellyel az országnak a brit uralom alóli felszabadulását hirdető 1776-os nyilatkozatra emlékeznek.

Peszkov szólt arról is, hogy a tervek szerint halad az általuk a Donyec-medence védelmét célzó különleges katonai műveletnek nevezett akció. Ennek részleteivel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta az újságíróknak, hogy arról a védelmi minisztériumban kell érdeklődni. A művelettel kapcsolatos további lépésekre vonatkozó kérdésre pedig azt felelte, hogy 

az a meglévő terveknek és kiigazításoknak megfelelően halad.

 

függetlenség napja orosz-ukrán háború USA Putyin
Kapcsolódó cikkek