Nem hagyta szó nélkül azon javaslatát, mely szerint jobban teszi, ha elhajózik a naplementébe Donald Trump, aki saját közösségi oldalán, a Truth Socialon lőtt vissza a milliárdosnak – olvasható a Business Insider összefoglalójában.

Trump
Fotó: Patrick T. Fallon/AFP

A volt elnök kiemelte, hogy Musk vállalkozásai jelentős mértékben függnek az állami támogatásoktól és ügyfelektől 

és melyek ennek hiányában értéktelenek lennének. Azt is írta, hogy amikor találkozott a Tesla-vezérrel, ő azt állította, hogy óriási Trump-rajongó és republikánus, sőt az exelnök szerint arra is hajlandó lett volna, hogy térden állva könyörögjön neki. Trump egyik másik posztjában a kútba esett Twitter-felvásárlás kapcsán is hangot ad kárörömének.

A politikus valóban nyújtott segítséget az üzletembernek, például támogatta Musk azon törekvéseit, melynek keretében a koronavírus megfékezését célzó helyi szabályozás ellenére sem állt le a Tesla kaliforniai gyára.

Twitter lawsuit accuses Elon Musk of contract breach
Fotó: Olivier Douliery/AFP

Muskot azonban nem hatotta meg Trump közlése. Amikor az erről szóló képernyőkép a Twittert is elérte, Musk jókedvének a Lmaooo (Laughing my ass off, röhög a vakbelem vagy valami hasonló módon fordítható fordulat rövidítése) szócskával adott hangot, majd a népszerű rajzfilmsorozat, a Simpsons gyakran dühös nagypapájával reagált.

Mindenesetre meglepő, hogy a két, szólásszabadság és az igazság keresetlen kimondásának harcosa szerepében tetszelgő milliárdos mennyire vékony bőrről tesz tanúbizonyságot ismét, ha őket éri kritika. Akik azonban régóta követik őket, azok számára persze ez nem olyan nagy felfedezés.

A sértődésre való hajlam és a narcisztikus személyiség hatására várhatóan a két rendkívül befolyásos szereplő vitája itt aligha ér véget, 

kíváncsian várjuk, milyen sértéseket vágnak egymás fejéhez a következő időszak során. Ugyanakkor a jelentős rajongótáborral rendelkező hatalmasok összecsapásának elhúzódása valójában egyikük számára sem tesz jót, Trump elnökjelölti esélyeit rontja, míg Musk számára a lehetséges Tesla-vásárlók köre szűkülhet.