szerint Donald Trump jobban tenné, ha nem indulna a 2024-es elnökválasztáson, inkább elhajózna a naplementébe – olvasható a milliárdos közösségi oldalán, ahol Musk a Breitbart egy videójára reagált, melyen az egykori elnök többek között arról beszélt, hogy a Tesla-vezér – aki korábban arról is beszélt, hogy sosem szavazott a republikánusokra – azt mondta neki, hogy rá adta voksát. 

Trump a videóban Muskot kamugépnek, a kútba esett Twitter-vásárlást pedig rothadtnak nevezte.

1236145171 CAPE CANAVERAL, FLORIDA - MAY 30: U.S. President Donald Trump acknowledges Spacex founder Elon Musk (R) after the successful launch of the SpaceX Falcon 9 rocket with the manned Crew Dragon spacecraft at the Kennedy Space Center on May 30, 2020 in Cape Canaveral, Florida. Earlier in the day NASA astronauts Bob Behnken and Doug Hurley lifted off an inaugural flight and will be the first people since the end of the Space Shuttle program in 2011 to be launched into space from the United States. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)
Fotó: Joe Raedle / Getty Images

Talán nem túl meglepő, hogy Musk – aki egy róla szóló, kedvezőtlen sztori megjelenése előtt órákkal jelentette be, hogy republikánus és politikai támadásokra számít – ezt nem hagyhatta szó nélkül. Egy másik tweetjében Musk arról ír, hogy a most 76 éves Trump 2024-es győzelme esetén 82 évesen fejezné be elnöki ciklusát, túl öreg bármilyen szervezet, különösen az Egyesült Államok vezetéséhez. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Trump elnöksége túl sok drámával járt, és a volt elnök úgy viselkedett, mint egy elefánt a porcelánboltban. 

Kedvenc számai egyikét is felhozta Musk a posztjában, így szerinte ciklusának kezdetén 69 évben kellene maximalizálni az elnök életkorát.

Musk ugyanakkor azt is írja, hogy 

a floridai kormányzó, Ron DeSantis akár kampány nélkül is képes lehet legyőzni Joe Bident 2024-ben. 

DeSantis azonban előbb még az idei, félidős választáson is indul a jelenlegi pozíciója megtartásáért. Ennek ellenére sokan tartják őt esélyesnek a 2024-es választáson a republikánus párt előválasztásán. Erre utal az is, hogy a PredictIt előrejelzési piacán – ahol különböző események bekövetkeztére lehet fogadni – Trump mögött a második helyen áll. A volt elnök győzelmére a piac 43 százalék, DeSantiséra 34 százalék esélyt ad a republikánus versenyben.

A Tesla-vezér véleménye egyébként a közelmúltban változhatott meg, mivel múlt hónapban a Bloombergnek nyilatkozva még arra a kérdésre, hogy támogatná-e a volt elnököt, ha újra indul, még azt válaszolta, hogy nem döntött még a kérdésben. Azzal, hogy Trump negatívan beszélt róla egy gyűlésen, persze megkönnyíthette Musk döntését.

Ugyanakkor a milliárdosnak van egyéb gondja is, hiszen miután visszatáncolt a Twitter felvásárlásától, a közösségi média bejelentette, hogy pert indít és bíróság előtt kötelezi Muskot szerződésben vállalt kötelezettségei teljesítésére. Szakértők szerint a Twitternek vannak jobb érvei a bíróság előtt.