Befuccsolni látszik az utóbbi idők egyik legnagyobb és legtöbb izgalmat rejtő felvásárlása. A világ leggazdagabb embere, ugyanis hosszú hetek csatározásai után a hírek szerint visszavonja ajánlatát, és nem veszi meg a Twitter közösségi oldalt. 

A dél-afrikai üzletember eredetileg – javarészt – különféle kölcsönökből rakta össze 44 milliárd dolláros ajánlatát, és bár áprilisban néhány napig úgy tűnt, hogy összejön az üzlet, azóta kiderült, hogy Musk szerint félrevezették őt a Twitter tulajdonosai. 

Ki ez a rejtélyes, magyar nevű üzletember, aki Elon Musk milliárdos biznisze mögött áll?

A világ leggazdagabb embere a Twitter felvásárlásánál teljesen Alexander Tamasra támaszkodik.

Az oldalon rengeteg kamuprofil van, amelyről Musk úgy értesült, a teljes felhasználó adatbázisnak jelentős részét teszik ki, szemben azzal a néhány százalékkal, amellyel őt hitegették. Emiatt az üzletember átmenetileg fel is függesztette a felvásárlást, amíg a Twitter nem rendezi megfelelően ezt a kérdést. 

Elon Musk & Twitter
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Ez, úgy tűnik, azóta sem történt meg, legalábbis Musk számára megnyugtatóan. Pedig a Twitter igazgatótanácsa még néhány héttel ezelőtt is próbálta tető alá hozni az üzletet, és elfogadásra ajánlották Musk vételi javaslatát, amely jóval gálánsabb volt a részvények valódi értékénéla. Azóta az esetleges visszavonás miatt a papírok értéke még tovább esett. 

Per lehet a visszalépés vége

Bár Musk, úgy tűnik, eldöntötte, hogy kiszáll az üzletből, de a Twitter ennek ellenére még nem tett le róla, és Bret Taylor elnökségi tag szerint nekik megállapodásuk van Elon Muskkal, amelyet mindenképp tető alá akarnak hozni, ha kell, akár peres úton is. Egy ilyen eljárás pedig akár évekig is eltarthat. 

Az eredeti megállapodás szerint egyébként Musknak a kiszállás miatt is alaposan a zsebébe kell nyúlnia, az ugyanis a BBC értesülései szerint tartalmaz egy egymilliárd dolláros jóvátételt lelépés esetén. 

Musk nem kommentál

Érdekes fejlemény egyébként, hogy az egész üzletet – hol máshol, mint a Twitteren – végigkommentáló Musk most mély hallgatásba burkolózott. Az üzletember rendkívül aktív volt az elmúlt napokban is a közösségi oldalán, de az üzletről és annak legfrissebb fejleményeiről egy szót sem ejtett a hír kirobbanása óta.