Négy oltáson már túl vagyok, így csupán enyhe tünetek jelentkeztek, leginkább csak az orrom folyt. Lecsurgattam magamnak egy antitest-terápiát, aminek köszönhetően másnapra már alig éreztem valamit, harmadnapra pedig konkrétan semmi bajom nem volt

– mondta Zacher Gábor toxikológus az Indexnek adott interjújában. Hozzátette, hogy meglepődve tapasztalta, hogy pont a nyári hónapokban fertőződött meg, annak ellenére, hogy korábban a hullámok ideje alatt többször is volt olyan, hogy például egy-egy újraélesztésnél idő hiányában nem tudott teljes védőfelszerelést húzni, mégsem kapta el a vírust. 

Zacher Gábor arra a kérdésre, hogy összességében tart-e már ott a járványhelyzet Magyarországon, hogy valamilyen óvintézkedést kelljen bevezetni, azt felelte, hogy ahogyan azt már más kollégái, illetve virológusok is hangsúlyozták, 

a kötelező zárt téri maszkviselés nagyon fontos lenne, és úgy véli, hogy nemsokára itthon ismét kötelező lehet.

Hozzátette, tudja, hogy a nagy melegben a maszkviselés még inkább kellemetlen, de a Covid-fertőzés még a kánikulánál is rosszabb.

Fotó: Matey István / MW

A legfrissebb adatok szerint a magyarországi beoltottak száma 6 413 420, közülük 6 200 225 a második, 3 888 311 a harmadik, 315 917 pedig már a negyedik oltását is felvette. Összesen 14 402 új fertőzöttet igazoltak, az elmúlt héten meghalt 54 beteg, ezzel az elhunytak száma 46 790-re emelkedett. Jelenleg 1345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 1757-en tartózkodnak.