Elindul a Népliget, Budapest egyik legnagyobb és talán legrosszabb állapotú parkjának a megújítása

– írta Karácsony Gergely főpolgármester a Faceboook-oldalára

Népliget megújítási terv
Forrás: nepliget.budapest.hu

Hozzátette, hogy a Fővárosi Önkormányzat ezzel a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítása után egy újabb nagyon régi adósságát kezdi el törleszteni a budapestiek felé. 

Első lépésként a lakosság bevonással, állami szereplőkkel, valamint kerületi önkormányzattal együttműködésben készítette el a főváros a Népliget stratégiai tervét. A poszt szerint a cél, hogy „zöldfelületi értékeit megőrizve az elzárt, elhagyatott parkból a Népliget fénykorát idéző, sokszínű, élettel teli közösségi tér váljon”.

A következő lépés egy tájépítészeti ötletpályázat kiírása, hogy a szakma legjobbjai között, versenyben dőljön el, hogy egész pontosan hogyan nézzen ki a Népliget a jövőben

–  tette hozzá. 

Jövő április 14-ig kihirdetik a pályázati eredményeket, a pályaművek díjazására és megvételére 45 millió forint áll rendelkezésre. A díj legnagyobb összege: 15 millió forint, a megvétel legkisebb összege 2 millió forint. A tervpályázat a bíráló bizottság által megvételre javasolt műveit közönségszavazásra bocsátják. A legtöbb szavazatot nyert pályázat számára 3 millió forintos közönségdíjat javasolnak.

 

Címlapkép: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet