Hétfő reggel még sokfelé várható eső, majd napközben – ugyan marad az erősen felhős, párás idő – átmeneti csapadékszünet lesz. Újabb csapadék (délen akár zivatar is) estétől érkezik. A reggeli órákban foltokban sűrű ködfoltok képződnek. Délutántól északnyugatira fordul és megélénkül az északnyugati szél. 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Reflection,Of,Tree,In,Water,Puddle,On,The,Sidewalk
Fotó: Shutterstock

Kedd reggelre többfelé képződik köd, illetve párás lesz a levegő. Az erősen felhős égből eleinte északnyugaton, majd egyre többfelé várható eső, zápor, az Alföldön délután zivatarok is kialakulhatnak. Déltől az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán átmenetileg csökken a felhőzet, akár több órára is kisüthet a nap; majd délután délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik. A déli szél megélénkül. Marad a 15–20 fokos maximum.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Néhol zivatar is kialakulhat. A reggeli és az esti órákban ködfoltok jelennek meg. 17–19 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken marad a borongós őszi idő. Eleinte csak északkeleten, majd délutántól ismét több helyen eredhet el az eső. Átmenetileg 20 fok köré melegszik a levegő. A délies szél élénk lesz.