Támadások középpontjába került az ausztrál Qantas Airways légitársaság, amiért megfeledkezett arról, hogy a rövid távú járatain vegetáriánus étkezési lehetőséget biztosítson az utasoknak – tudatta a Bloomberg.  

A vegetáriánus étkezési lehetőségek hiányára az Adelaide és Sydney közötti kétórás járaton panaszkodott egy ausztrál televíziós műsorvezető a Twitteren, más felhasználók pedig azzal vádolták a légitársaságot, hogy a költségek csökkentése érdekében figyelmen kívül hagyja az utasok kulturális és vallási preferenciáit. 

A380 Airbus lands in Dresden, 02 February 2020, Saxony, Dresden: An Airbus A380 of the Australian airline Qantas is driving along the airport tarmac after landing. The Airbus is to be converted at the Elbe Flugzeugwerke (EFW). A total of nine aircraft of the world's largest passenger jet are to be converted in Dresden. Photo: Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by Sebastian Kahnert / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
A Qantas ausztrál légitársaság Airbus A380-as repülőgépe landol Drezdában 2020. február 2-án.
Fotó: Sebastian Kahnert / AFP

A Qantas közleményben reagált a vádakra, kifejtette, hogy 

a rövidebb útvonalakon már csak egyetlen fogást kínálnak, hogy a személyzet számára egyszerűbbé tegyék a kiszolgálást, és igyekeznek vegetáriánus alternatívát is biztosítani az utasoknak, ha a fő opció nem megfelelő számukra. 

TÍz ausztrálból valamivel kevesebb, mint minden tizedik mondta, hogy vegetáriánus vagy vegán az Australian Broadcasting Corp. 2019-es felmérése szerint.