Veszélybe került a Harry herceg és Meghan Markle életét bemutató dokumentumsorozat jövője, miután a hercegi pár állítólag összerúgta a port a Netflix-sorozat produceri stábjával – számolt be róla a Daily Mail. A pár a hírek szerint pánikba esett a sorozat fogadtatása kapcsán, és átfogó szerkesztéseket akar keresztülvinni a stábon.

Prince Harry and Meghan visit Düsseldorf, 06 September 2022, North Rhine-Westphalia, Duesseldorf: Britain's Prince Harry (l), Duke of Sussex, and his wife Meghan (2nd from left), Duchess of Sussex, come out of City Hall and talk to people who have been waiting outside. The prince and his wife are coming to Düsseldorf to promote the "Invictus Games" 2023, which Prince Harry helped launch. These are Paralympic competitions for soldiers who have been injured in war. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa (Photo by ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Prince Harry and Meghan visit Düsseldorf
Fotó: Rolf  Vennenbernd / AFP

A 38 éves sussexi herceg és a 41 éves sussexi hercegné – akik az Amerikai Egyesült Államokban, a 14 millió dollár értékű montecitói kúriájukban élnek két gyermekükkel, a hároméves Archie-val és az egyéves Lilibettel – egy ideje már dolgoznak az egyik legnagyobb streaming-szolgáltatóval a róluk szóló dokumentumsorozaton.

A hírek szerint a pár 100 millió dolláros (42 milliárd forint) szerződést kötött a Netflixszel.

A korábbi tervek szerint a produkciót decemberben, a The Crown című, a brit királyi csalódról szóló sorozat ötödik évadát követően sugározná a Netflix. A The Crown sorozatpremierje november 9-én lesz.

A Daily Mail forrásai azonban most azt állítják, hogy a házaspár komoly változtatásokat szeretne eszközölni a sorozaton, ami jelentősen átírhatja az előzetes terveket, de legalábbis késleltetné a megjelenést 2023-ra.

A hercegi pár szeretné csökkenteni és finomítani a III. Károly brit királyról, Camilla királynéról, valamint a walesi hercegről és hercegnéről (Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről) mondottak nagy részét.

Miért utálják Meghan Markle-t? – teszi fel a kérdést Amerika

A királynő temetése okán ismét felmerült, miért annyira negatív a hercegné megítélése.

A hírek szerint a pár meggondolta magát a projekttel kapcsolatban, és egy Netflixhez köthető informátor szerint Harry és Meghan pánikba estek, emiatt megpróbálják tompítani az elmondottak élét.

Egy másik bennfentes úgy nyilatkozott, hogy olyan jelentős módosításokat szeretnének eszközölni a saját maguk által elmondott történeteken, hogy az alapján a Netflix több munkatársa is úgy véli, hogy ha teljesítik ezeket a kéréseket, akkor gyakorlatilag határozatlan időre félretehetik az egész a projektet. A streaming platform egyelőre kiállt a filmkészítők mellett, akik szeretnék megtartani az eredeti tartalmat.

Nem csak a Netflix láthatja kárát annak, hogy a különc hercegi pár finomítaná mondandóját. The Mail on Sunday arról írt, hogy Harry herceg az utolsó pillanatban korrigálná bombasztikusnak szánt önéletrajzát,

mivel attól tart, hogy a végső változatnak nem lenne túl jó fogadtatása a királyi családban, főleg a királynő halálát követően.

Bár a memoárokat már aláírták, és szinte minden sínen volt a várható őszi megjelenéshez, de a herceg – aki egy csaknem 40 millió fontos (csaknem 19,5 milliárd forint), három kötetre vonatkozó szerződést kötött a kiadóval – jelentős változtatásokat kért.

Harry és Meghan netflixes sorozatai szabhatnak gátat a békülésnek

Már több médiaszereplésükben sokkolták a királyi udvart a nyílt és bíráló hangnemükkel, ezért – bár II. Erzsébet királynő temetése közelebb hozta a családot – aktív kapcsolatot addig nem ápolnának velük, amíg nem látják, hogy milyen tartalmakat hoznak létre az egyre bővülő médiaszerződések keretében.