Többéves exkluzív gyártási szerződést írt alá két éve Sussex hercege és a hercegné a Netflix médiavállalattal és a Spotify zenestreaming-szolgáltatóval, így miután II. Erzsébet királynő temetéséről visszatérnek a kaliforniai Montecitóba, folytatniuk kell a megkezdett projekteket. Ráadásul a temetés körüli médiafelhajtás miatt számos PR-megkeresés érkezik a pároshoz.

The Committal Service For Her Majesty Queen Elizabeth II
Fotó: WPA Pool

A 2020-ban aláírt szerződés értelmében készülnek exkluzív dokumentumfilmek, dokumentumsorozatok, játékfilmek és gyermekműsorok is. 

Felröppentek olyan találgatások is, hogy esetleg valóságshow-t indít Harry és Meghan, ami párhuzamosan futhat majd A korona című történelmi eseményeken alapuló Netflix-sorozat ötödik évadjával.

Mindemellett két éve bejelentettek egy többéves partnerséget is a Spotify vállalat és a pár cége, az Archewell Audio között. 

Augusztus végén Meghan Markle már meg is előzte a népszerű podcast készítőt, Joe Rogant az új podcastjével, az Archetypesszel, amelyben a magánéletéről beszél a nemi sztereotípiák és társadalmi címkék köré összpontosuló intim beszélgetések során.

Harry herceg 2021-ben leleplezte az igazságot a médiaszereplések körül, elmondása szerint soha nem tervezték, hogy együttműködjenek a két streamingszolgáltatóval, ugyanakkor mivel a családja megszakította az anyagi támogatásukat, kénytelenek voltak elvállalni. 2021 márciusában Oprah Winfrey-vel is leültek egy azóta elhíresült interjúra, amikor is bejelentették, hogy visszalépnek a királyi feladataiktól.

Miért utálják Meghan Markle-t? – teszi fel a kérdést Amerika

A királynő temetése okán ismét felmerült, miért annyira negatív a hercegné megítélése.

Az interjú sokkolta a királyi családot, el is határolódtak a párostól. Az egyesülés első szikrája az elmúlt hetekben röppent fel, amikor nagyanyjuk, a néhai II. Erzsébet királynő temetésére tértek haza. 

A királyi család azonban vélhetően először látni szeretné, milyen tartalmakat hoznak létre a médiaszerződések keretében, mielőtt újra aktív kapcsolatot ápolnának a házaspárral.

A királyi udvar azt állítja, hogy Harry herceg és Meghan Markle a Netflixnek árulta volna a királynővel készült képeket

A Netflix közös képeket akart a királyi családtagokkal.