Agyonlőtt egy tévériportert egy fiatal fegyveres férfi az egyesült államokbeli Orlandóban. Az újságíró épp egy gyilkosság helyszínéről tudósított kollégáival, amikor a gyilkos visszatért és lőni kezdett rájuk. A riporter és egy kilencéves kislány életét vesztette, a gyermek egy másik újságíró kislánya volt, aki elkísérte édesanyját a munkába. A nő szintén megsérült, életveszélyes állapotban vitték kórházba. 

Orlando Mass Shooting At The Pulse Nightclub
Fotó: NurPhoto via AFP

Az újságírók egy húszas éveiben járó nő megöléséről tudósítottak, amikor a gyilkos visszatért a helyszínre. Egyelőre nem tudni, miért rántott fegyvert. A közelben lévő rendőrök az újabb lövöldözés után a helyszínen elfogták a férfit. Egyelőre nem tudni az indítékokról. 

Elképzelhető, hogy a gyilkos nem tudta, hogy újságírókra lő, hiszen a riporterek egy nem felmatricázott autó mellett álltak, amikor rájuk támadt. A Spectrum 13 csatorna a lövöldözés után is folytatta a közvetítést, riporterük sírva jelentkezett be a helyszínről.

 

Az eset a Fehér Házig is eljutott, az elnöki iroda szóvivője, Karine Jean-Pierre részvétét fejezte ki az áldozatok családjának, és közölte: imádkoznak a sérült riporter felépüléséért.