A Budaörsi Járásbíróság mint perbíróság Galambos Lajos kérelmét határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető – tudatta a Budapest Környéki Törvényszék.

Galambos Lajos
Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét elutasították, börtönbe kell vonulnia.
Fotó: Szabolcs László / MW Bulvár

Ahogy azt a Világgazdaság korábban megírta, Lagzi Lajcsi gyógyíthatatlan tüdőbetegségre hivatkozva február 15-én nem vonult be a kecskeméti börtönbe, ahová a másodfokú jogerős ítélet alapján megkapta a behívóját, hogy megkezdje a jogerősen rá kiszabott három év hat hónapos börtönbüntetését. A legendás trombitás a 2017-ben született vádirat szerint 

két évtizeden keresztül legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió értékben földgázt, 16 millió értékben pedig vezetékes vizet.

A közlemény alapján a művész védője már korábban, január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés megkezdésére halasztást kért. A kérelem elbírálásig nem kellett megkezdenie a büntetését, tehát eddig nem kellett börtönbe mennie.

Egy legenda élete: Lagzi Lajcsi felemelkedése és bukása

Felületesen szemlélve Galambos Lajos esete tizenkettő egy tucat celebsztorinak tűnhet, pedig sokkal többről van szó.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ennek a börtönbüntetés megkezdésére nincs halasztó hatálya – zárul a közlemény. 

A zenész 125 napot már volt előzetesben, ez a büntetéséből levonható, jó magaviselet esetén körülbelül egy évet kell a rácsok mögött töltenie.