Galambos Lajosnak körülbelül egy évre kell  börtönbe vonulnia közműlopásért. Igaz, a bíróság három év hat hónapot szabott ki a zenészre, de ha Galambos minden kedvezményt megkap, illetve levonják a letartóztatásban töltött 125 napját is, alig valamivel több marad, mint 11 hónap. Ennek letöltését a zenésznek jövő hét szerdán kell megkezdenie Kecskeméten –  írta meg a Bors.  

20230125  Mocsa-BoldogasszonypusztaGalambos Lajos, Lagzi Lajcsi otthonában.fotó:
Fotó: Szabolcs László / MW Bulvár

A Világgazdaság korábban megírta, hogy a zenész és társai a vád szerint majdnem két évtizeden keresztül lopták az áramot, a gázt és a vezetékes vizet. A közműszolgáltatásokat a mérőórák illegális megkerülésével kötötték be két ingatlanba is.

A 2017-ben született vádirat szerint 

összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, 4,7 millió forint értékben földgázt, 16 millió forint értékben pedig vezetékes vizet.

A zenész ügyvédjétől kiderült, hogy ők arra számítottak, hogy másodfokon fel fogják menteni a vádlottat. Galambos Lajos szerint a bíróság az miatt akar vele példát statuálni. A zenész azt is mondta, hogy nem készül arra, hogy börtönbe vonuljon, de érdemben akkor tudnak reagálni az ítéletre, ha írásban is megkapják. Galambos feleségét, aki másodrendű vádlott volt az ügyben, felmentették a vádak alól.